Stresshantering

Stresshantering - Fysioterapeuterna på Ön

Stresshantering med Fysioterapeuterna på Ön i Malmö

Känner du dig stressad?

Stress är i sig själv inte dåligt. Det är snarare livsnödvändigt. Vi behöver stresspåslaget när vi är på väg att krocka med bilen eller när ett barn springer ut i vägen – vi måste kunna agera snabbt. Det är när stressen blir långvarig, eller till och med kronisk, som vi aktivt måste jobba med att sänka stressnivån.

Vi erbjuder verktyg, i form av avspänning, visualisering, träning och motivation, så att du skall kunna hantera din stress. Det är verktyg som du kommer att kunna fortsätta använda under resten av livet, vilket kommer skapa en bättre livskvalitet för dig.

Avspänning & visualisering

Vi tror ofta att vi är bra på att slappna av och ta det lugnt. Men att sitta och kolla på en film ger inte den avspänning du behöver för att ladda om batterierna efter stressig dag. Det krävs aktiv avspänning med hjälp av avslappningstekniker och mindfullness. Det behöver inte ta lång tid utan det räcker med korta stunder varje dag. Ju bättre du blir på aktiv avspänning, detso mer kommer du vilja använda det. Och tillsammans med olika visualiseringstekniker kommer du kunna bli mer fokuserad och lättare uppnå dina mål i vardagen – och i livet.

Träning & motivation

Träning är en av de absolut viktigaste komponenterna inom stresshantering. När du tränar producerar kroppen endorfiner, vilka verkar smärtstillande och avslappnande. Fysisk aktivitet ökar också genomströmningen av blod till musklerna, vilket gör det lättare att slappna av och lära dina muskler att vara passiva. Träning ökar också blodtillförseln till hjärnan vilket hjälper den att hantera och minska mängden stresshoromoner.

Alla har vi nog upplevt att motivationen kan tryta från och till. Därför är det viktigt att hitta verktyg för att hålla dig på banan, men även kunna komma upp på hästen igen om du skulle trilla av. Coaching och personlig träning hjälper dig att hålla dig fokuserad och motiverad.